için Malzemeler : |
Hamuru için: 2 su bardağı un ½ çay kaşığı tarçın 10 yemek kaşığı (150 gr) margarin ya da tereyağ 4 yemek kaşığı (60 gr) toz şeker 2 adet yumurtanın sarısı 1 paket vanilya Harcı için: 2 yemek kaşığı (30 gr) margarin ya da tereyağ 1 kg ekşi elma 6 yemek kaşığı (90 gr) şeker Limon kabuğu rendesi Kreması için: 2/3 su bardağı (100 gr) toz şeker 1 yemek kaşığı su 1yemek kaşığı vişne peltesi |
Bahar Pastası yemeğinin hazırlanışı: |
Elmaları soyup küçük dilimlere ayırın. Tencerede margarin ya da tereyağını eritin. İçine elmaları ve limon kabuğu rendesini ekleyip elmalar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Kabı ateşten alıp şekeri ekleyin. Elmalar kabaca püre haline gelinceye kadar ezin. 10 dakika daha orta ateşte karıştırarak pürüzsüz bir hale gelinceye kadar pişirin. Unu ve tarçını geniş bir kaba eleyip bıçakla küçük parçalara ayırdığınız tereyağı ya da margarini ekleyin. Elinizle yağı una yedirin. Toz şekeri, yumurta sarılarını ve vanilyayı ekleyip karışım pürüzsüz hale gelinceye kadar yavaşça yoğurun (Hamur kuru görünüyorsa biraz su ekleyebilirsiniz) Hamurun üzerini örterek buzdolabında yarım saat dinlendirin. Üstünün kreması için şekeri bir kaba eleyin. Suyu ekleyerek pürüssüz ve yoğun bir hale gelinceye kadar karıştırıp kenara bırakın. Fırınınızı 190 derecede ısıtın. Hamuru 3 parçaya bölün. Her bir parçayı unlanmış tezgah üzerinde 20. cmlik daireler halinde açın. Fırında 15 dakika, üstlerinin çok fazla kızarmamasına dikkat ederek pişirin. Ilınınca servis tabağına aralarına elma püresi yayarak yerleştirin. En üstteki parçayı hazırlamış olduğunuz krema ile kaplayıp servis yapın. |