MALZEMELER
Tereyağını
eritin ve un halindeki bisküvilerle karıştırın. Şekerden 2 yemek kaşığı
alarak bu karışıma ilave edin. Kenarları yuvarlak bir tepsiye dökün,
bardakla etrafını sıkıştırın. Derin dondurucuya koyun ve 1 saat
bekletin. Yumurtayı çırpın, krem peynir ve şekeri ekleyip boza kıvamına
gelinceye kadar tekrar çırpın. Ekşi kremayı, vanilyayı ve nişastayı
üzerine ekleyin. Çok sıcak bir fırına koyun. Daha sonra ısıyı çok aza
getirip, 45 dakika pişirin. Fırının ocağını aralandırın ve 3 saat öylece
bekletin. Sonrasında ayrı bir kaba alın. Çilek suyunu çok az nişasta
ile kaynatıp koyuca kıvama getirin ve cheesecake’in üzerine dökün. Bunun
yerine üzerini çilek ile süsleseniz de yeterli olur. Ya da ikisini
birlikte de yapabilirsiniz.
- 2 bardak ezilmiş bisküvi
- 750 gram krem peynir
- 200 ml çilek suyu
- 1/2 bardak şeker
- 2 yumurta
- 1/2 bardak erimiş tereyağı
- Az miktarda vanilya
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 bardak ekşi krema
- İsteğe göre çilek
Tereyağını
eritin ve un halindeki bisküvilerle karıştırın. Şekerden 2 yemek kaşığı
alarak bu karışıma ilave edin. Kenarları yuvarlak bir tepsiye dökün,
bardakla etrafını sıkıştırın. Derin dondurucuya koyun ve 1 saat
bekletin. Yumurtayı çırpın, krem peynir ve şekeri ekleyip boza kıvamına
gelinceye kadar tekrar çırpın. Ekşi kremayı, vanilyayı ve nişastayı
üzerine ekleyin. Çok sıcak bir fırına koyun. Daha sonra ısıyı çok aza
getirip, 45 dakika pişirin. Fırının ocağını aralandırın ve 3 saat öylece
bekletin. Sonrasında ayrı bir kaba alın. Çilek suyunu çok az nişasta
ile kaynatıp koyuca kıvama getirin ve cheesecake’in üzerine dökün. Bunun
yerine üzerini çilek ile süsleseniz de yeterli olur. Ya da ikisini
birlikte de yapabilirsiniz.